miércoles, 2 de julio de 2014

Tocs de TIC



S'acaba un curs, els professors comencem a relaxar-nos de l'intens dia a dia amb els alumnes; però no per molt de temps, doncs ja es desperta la visió de futur, i hem de començar a preparar el curs que ve, abans de marxar de vacances.
Aquí estic jo, sortejant webs de TIC's referents a l'ensenyament  musical, pàgines virtuals que potser ens salvaran classes el curs que ve, enllaços que dotaran les nostres sessions de certa curiositat passatgera per part dels alumnes,... Material valuós però de vida curta. 
Per a les partitures, una web interessant és Scribd
 http://www.scribd.com/

Per a videos, ens recomanen Vimeo,  més professional que el Youtube.
 https://vimeo.com/join

Per a imatges (si ho hagués sabut abans...) destaca Flickr , on apareixen arxius de bona definició.

 https://www.flickr.com/

El professor del curs ens parla de diverses webs amb blogs d'activitats educatives que, ben triades,  poden enriquir les nostres classes, per fer-les més interessants per als joves: 
  • Alexandria: creada dins de l'entorn de l'xtec, les activitats que hi surten s'han de descarregar en una plataforma Moodle (és a dir, només apte per a escoles que compten amb aquesta plataforma).  Potser també és vàlid per a d'altres plataformes. 
 http://alexandria.xtec.cat/
  •   Educat: La "xarxa docent eduCAT 2.0", conté entrades oficials distribuïdes per matèries.
http://educat.xtec.cat/
  • XTEC: És també una web de continguts  orenats per matèries. Mostrem lade música:
http://www.xtec.cat/web/recursos/musica
  • Una companya del curs ens mostra el symbaloo,  una web força interessant on reunir amb un sol cop d'ull i amb uan estètica atractiva, totes les webs que acostumem a utilitzar a l'aula. 
http://www.symbalooedu.es/
  • Una altra companya ens mostra el ExamTime, un programa per crear examens i qüestionaris, mapes conceptuals, de forma neta i fàcil:
https://www.examtime.com/

No hay comentarios:

Publicar un comentario